giffarna.blogg.se

Intervju: Alfred Ekwall

Publicerad 2016-04-29 21:46:00 i Allmänt,

 
Imorgon är det dags för årets tredje match och det är verkligen dags att börja få resultaten med sig nu. Dock kommer det bli tufft. Avstängningar på Andreas Hauge & Ako Eliassi, Adnan Smajic är inte tillgänglig och dessutom är Martin Johansson skadad. Men en ljuspunkt går att hitta om man letar noga. Tillbaka i laget finner vi nämligen Alfred Ekwall. 
 
"Säsongen har inte börjat som vi hoppades på och än så länge står vi utan poäng och bara ett mål framåt. Vad är nyckeln till att vända på den negativa trenden?"
 
- Nyckeln sitter i huvudet nu. Två förluster på två matcher sliter på huvudet. Det gäller att försöka hitta motivation, driv och vilja, det går inte att spela fotboll om man inte vill vinna. Nu har vi både Andreas och Ako avstängda också, så då gäller det verkligen att man ger sitt allt och tar plats på planen. Gasen i botten!
 
"Du var en av dom drivande spelarna inför säsongen som såg till att vi i slutändan kunde ha ett lag i seriespel. Som jag har förstått det var det inte ens tänkt att du skulle lira fotboll i år. Vad fick dig att ändra dig?"
 
- Jag var nere på en träning i vintras och jag såg verkligen hur GIF höll på att förfalla på riktigt. Jag kunde inte blunda för det helt enkelt, så jag valde att dra igång igen. Jag fick med mig några spelare på vägen, och vi spelar och gör det för GIF. Säsongen blir oerhört tuff med den lilla trupp vi har, men vi krigar på. Min älskade familj ger mig all motivation jag behöver, och det ska jag visa på planen. I helgen vänder det, och nästa fredag spöar vi Stjärnan i säsongens första derby.
 
"Anfallare som du är, hur skulle du beskriva din spelstil och hur kan du bidra till att laget gör en bra säsong?"
 
- Min uppgift är att göra mål. Ge mig bollar i djupled så vinner vi matchen, där är jag livsfarlig och nätar 10 av 10. Desto mer mål vi gör, desto roligare blir det.
 
 "Du nämnde din familj innan, och där har det ju hänt lite grejer. Du blev ju pappa ganska nyligen när lilla Dante kom till världen. Hur har ditt liv förändrats efter det?"
 
- Att få barn är det största som kan hända i livet, man får en helt annan bild på livet och man tar verkligen vara på varje minut som går. Dante är det bästa som har hänt mig, och min flickvän är oslagbar. Utan henne skulle ingenting funka. Hatten av för henne! Magi helt enkelt.
 
"Tidigare under säsongen så fick vår kära kapten Manfred Löfström frågan vem som vinner skytteligan. Han svarade Adnan Smajic, har du några invändningar på det?"
 

- Adnan har tagit ett stort kliv sen förra säsongen och har verkligen tränat hårt. Han har en fin högerfot, men jag måste vara lite kaxig här och säga att jag förknippas med Pippo Inzaghi.
Adnan kanske öppnade skytteligan, men jag vinner skytteligan. Lita på mig! Och säg en gång Manfred har haft rätt?

 
Avspark imorgon klockan 13:00 på IP. Hoppas att många kommer ner och stöttar laget. Tillsammans vänder vi skutan!
 
#23
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela