giffarna.blogg.se

En resa tar slut idag, men en annan kan ta sin början

Publicerad 2016-10-01 10:38:00 i Allmänt,

 
En säsong som inte blev vad vi hoppades på och en klubb som för några år sedan var hemmahörande i Elitfyran kommer efter idag officiellt att betraktas som ett div 6-lag. Vinna och försvinna är charmen med fotboll, men också det som gör ont med densamma. Idag är det vi som är förlorarna.
 
När domaren blåser igång säsongens sista match klockan tre idag så är det de sista vi ser av Mönsterås GIF innan man börjar om längst ner i seriesystemet. Den förening som inte allt för länge sen sågs som ledande av det närliggande områdets alla fotbollsföreningar bör nu se sig i spegeln och ställa sig frågan hur det kunde gå som det har gått. När man väl gjort det, och lärt sig av sina misstag så hoppas jag att man är redo att börja sin resa uppåt igen.
 
Inför nästa säsong är läget såklart väldigt osäkert inom föreningen. Det finns en styrelse som har lyst med sin frånvaro under ett par års tid. Det finns ett lag som har klagat mer än de har spelat. Och såklart en massa andra bidragande faktorer som har lett fram till idag. Men med det sagt, nu är inte en tid att ställa upp folk för stening på torget, tvärtom. Det är nu som folks engagemang, hjärta för klubben och glädjen att spela fotboll måste växa sig starkare än någonsin. 
 
En resa kommer ta slut idag, men en annan börjar. Förhoppningsvis så kommer det någonting gott ur det. Det är min egna övertygelse att klubben kommer få ordning på saker och ting och resa sig under nästa säsong. Så länge det finns tillräckligt med människor som brinner för och med klubben så finns det alltid hopp för att densamma ska kunna bli så bra som möjligt. Och det är jag övertygad om att det gör. 
 
Jag har alltid känt stolthet över att representera GIF. Det är platsen som jag bor på och som jag känner mig väldigt hemma i. Måhända att det bara är ett fotbollslag på hobbynivå, absolut. Men man kan inte bortse från att det är lika viktigt för mig att se GIF vinna som det är för Leo Messi att göra detsamma för sin klubb. Om än på olika nivåer. Det handlar fortfarande om samma sport, det är fortfarande på samma vilkor när man kliver ut på planen.
 
Sett över hela säsongen så är vi förlorare, men vi har ändå möjligheten att falla med flaggan i topp idag. Förhoppningsvis avslutar vi säsongen med en känsla att det fortfarande är kul att gå ut på planen med en grupp av människor som man vinner, förlorar och har förbannat roligt ihop med. Förhoppningsvis går vi ut på planen tillsammans även nästa säsong.
 
Andreas Hauge

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-10-02 00:49:15

Ok, det kanske finns tre alternativ:

1. Göra som senaste åren, och hoppas på det bästa.

2. Låta seniorfotbollen vila en eller två säsonger och satsa på att få upp bra ungdomar. Därefter kalla hem spelarna som då spelat i andra lag, för ett rejält återtåg👍

3. Satsa på att få ihop ett gemensamt seniorlag i Mönsterås kommun. Riv de gamla läktarna på IP och bygg en ny fin huvudläktare med Mönsterås, Blomstermålas, Timmernabbens och Fliseryds klubbmärken samt Mönsterås United. Bygg nytt men utan att förkasta gamla traditioner. Föreningarna lever kvar och representerad av dess ungdomslag, och ev. reservlag kopplat till det gemensamma seniorlaget Mönsterås United!

Postat av: Peter Hjelm

Publicerad 2016-10-02 00:51:46

Stod visst att jag var anonym 😉 Tror mest på alternativ 3, ifall det inte framgick 💪

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela