giffarna.blogg.se

Bollen är i rullning...

Publicerad 2016-10-27 23:12:37 i Allmänt,

 
Med tränarposten spikad och klar så kan nu föreningen börja arbeta med arbetet på planen. Martin & Ardi får förvisso ses som rookies i deras nya roller men det är två killar som brinner för klubben och som har hållt på med fotboll hela sitt liv. Först och främst så handlar det mer om att få föreningen att dra åt samma håll än någonting annat och det tror jag att dessa killar är fullt kapabla att lyckas med. 
 
Även att det är väldigt tidigt och att fotbollssäsongen i princip nyss har avslutats så är det viktigt att redan nu börja bygga inför nästa säsong. Jag vet att det har jobbats i det tysta med flera eventuella nyförvärv. Det kommer huvudsakligen att satsas på hemvävt och egna killar från orten, vilket jag tror att köpingen uppskattar. Förhoppningsvis kan den här nystarten även locka publiken tillbaka till IP.
 
Mattias Rehn meddelade ikväll att han lämnar klubben och det är mest troligt att han spelar i Blomstermåla kommande säsong. En bra förstärkning för BIK även om det inte kan ses som någon tyngre förlust för oss då han endast deltog i två matcher för oss föregående säsong. Men vi önskar honom naturligtvis lycka till i den svartvita tröjan även om vi vet att hans hjärta alltid kommer vara rött.
 
Giffarna kommer också att spela en testmatch med diverse potentiella nyförvärv och övriga spelare i mitten på November om allt går som planerat. Exakt datum återkommer vi med.
 
Allt gott!
 
 
 
 

Nya A-lagstränare klara

Publicerad 2016-10-27 19:30:00 i Allmänt,

 

Vi kan nu äntligen presentera nästa säsongs A-lagstränare. Vi är glada över att kunna hälsa Martin Nilsson & Ardi Ajeti välkomna tillbaka till klubben. Två unga grabbar men med mycket kunnande och som båda brinner för fotbollen. Vi hoppas på en spännande nystart!

Vi vill även passa på att tacka Kent Niklasson för föregående säsong. Även om resultaten gick emot så är vi bättre fotbollsspelare idag. Vi passar på att önska Kent lycka till i sin fortsatta tränarkarriär!

En längre intervju med de båda tränarna kommer att publiceras här på giffarna.blogg.se inom några dagar. Vi ser fram emot kommande säsong!

En resa tar slut idag, men en annan kan ta sin början

Publicerad 2016-10-01 10:38:00 i Allmänt,

 
En säsong som inte blev vad vi hoppades på och en klubb som för några år sedan var hemmahörande i Elitfyran kommer efter idag officiellt att betraktas som ett div 6-lag. Vinna och försvinna är charmen med fotboll, men också det som gör ont med densamma. Idag är det vi som är förlorarna.
 
När domaren blåser igång säsongens sista match klockan tre idag så är det de sista vi ser av Mönsterås GIF innan man börjar om längst ner i seriesystemet. Den förening som inte allt för länge sen sågs som ledande av det närliggande områdets alla fotbollsföreningar bör nu se sig i spegeln och ställa sig frågan hur det kunde gå som det har gått. När man väl gjort det, och lärt sig av sina misstag så hoppas jag att man är redo att börja sin resa uppåt igen.
 
Inför nästa säsong är läget såklart väldigt osäkert inom föreningen. Det finns en styrelse som har lyst med sin frånvaro under ett par års tid. Det finns ett lag som har klagat mer än de har spelat. Och såklart en massa andra bidragande faktorer som har lett fram till idag. Men med det sagt, nu är inte en tid att ställa upp folk för stening på torget, tvärtom. Det är nu som folks engagemang, hjärta för klubben och glädjen att spela fotboll måste växa sig starkare än någonsin. 
 
En resa kommer ta slut idag, men en annan börjar. Förhoppningsvis så kommer det någonting gott ur det. Det är min egna övertygelse att klubben kommer få ordning på saker och ting och resa sig under nästa säsong. Så länge det finns tillräckligt med människor som brinner för och med klubben så finns det alltid hopp för att densamma ska kunna bli så bra som möjligt. Och det är jag övertygad om att det gör. 
 
Jag har alltid känt stolthet över att representera GIF. Det är platsen som jag bor på och som jag känner mig väldigt hemma i. Måhända att det bara är ett fotbollslag på hobbynivå, absolut. Men man kan inte bortse från att det är lika viktigt för mig att se GIF vinna som det är för Leo Messi att göra detsamma för sin klubb. Om än på olika nivåer. Det handlar fortfarande om samma sport, det är fortfarande på samma vilkor när man kliver ut på planen.
 
Sett över hela säsongen så är vi förlorare, men vi har ändå möjligheten att falla med flaggan i topp idag. Förhoppningsvis avslutar vi säsongen med en känsla att det fortfarande är kul att gå ut på planen med en grupp av människor som man vinner, förlorar och har förbannat roligt ihop med. Förhoppningsvis går vi ut på planen tillsammans även nästa säsong.
 
Andreas Hauge

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela