giffarna.blogg.se

Lördagsmatch på IP!

Publicerad 2016-05-21 11:11:00 i Allmänt,

 
Om drygt 4 timmar så blåser domaren igång dagens match på IP i Mönsterås där hemmalaget tar emot Horn/Hycklinge. GIF kommer från två tunga bortaförluster men har presterat helt okej på hemmaplan där det blivit tre poäng av sex möjliga. Idag ställs man mot ett starkt defensivt lag som ännu inte förlorat någon match, men även bara har vunnit en. För giffarnas del gäller det att hitta någon form av trendbrott. Noll mål, noll poäng och totalt 12 mål insläppta på dom två senaste matcherna är förstås under all kritik oavsett omständigheter.
 
Veckans träningar har varit bra. Vi har varit över tjugo man både på tisdag och torsdagens träning. Mycket fokus har legat på att vi måste få igång spelet och spela ihop en startelva vilket har varit svårt när vi har tvingats byta ut 5-6 spelare ur startelvan varje helg pga avstängningar och skador. Till dagens match så saknas endast Andreas Hauge och målvakten Mohammed pga avstängningar annars har vi fullt lag och en ovanligt stark bänk.
 
Dagens lag kommer se ut som följande. Johannes Hauge vaktar målet. Wille Ekwall, Manfred Löfström, Emil Håkansson & Lucas Chellsson kommer bilda backlinje. Extra kul för Emil som gör sin första start och för Wille som får fortsatt förtroende. Adnan, Gustav Forsberg, Tobias Jonsson & Ahmed Akyol kommer bilda ett fyrmannamittfält. Ako Eliassi kommer befinna sig framför och en bit högre upp finner vi Alfred Ekwall. På bänken finner vi Omar, Oscar, Sajm, Martin och Dino. 
 
Kickoff klockan 15:00 på IP. Varmt välkomna!
 

Gameday & nyförvärv!

Publicerad 2016-05-14 09:33:00 i Allmänt,

 
Giffarna laddar upp för en tuff bortamatch mot Överum. I derbyt mot Stjärnan senast föll vi med hela 5-0 efter en tidig utvisning. Fram tills utvisningen spelade vi jämt med Stjärnan ska sägas, men med en man mindre blev det för tufft. I mångt och mycket så lägger vi energi på alldeles fel saker och vår lagmoral och tilltro till varandra måste bli bättre. Väl medvetna om att det är fyra lag som åker ur i år så är det dags att börja tro på oss själva, för vi vet att vi är ett lag som absolut har kapacitet för att ligga på den övre halvan. Det visade vi första halvtimmen i derbyt när vi spelade jämt med ett lag som med största sannolikhet kommer att stå som seriesegrare när säsongen går mot sitt slut.
 
Till dagens match så har vi Ako, som tog det röda kortet senast, och Tobias Jonsson avstängda. Vad det verkar är även Adnan tveksam till spel. Martin Johansson & Oscar Gustavsson är fortfarande skadade. Dock har vi ett nyförvärv i Fredrik Berglin som inför säsongen gick till Stjärnan men som har valt att komma hem igen, och det är vi tacksamma för. Freddes styrkor är att han stark i kroppen och bra med bollen, något vi hoppas kunna dra nytta av. Välkommen tillbaka! 
 
 12:15 rullar bussen från IP mot Överum där vi hoppas kunna ta hem tre pinnar. Kickoff 15:00!

William Ekwall inför derbyt!

Publicerad 2016-05-06 09:04:07 i Allmänt,

 
Ikväll spelas en av dom roligaste matcherna på säsongen då giffarna åker till Påskallavik för att ta sig an Stjärnan. Stjärnan har börjat serien bra och toppar densamma med tre raka segrar. Inför matchen så hör vi förra omgångens matchhjälte William Ekwall berätta om varför han valde att spela för giffarna och hur det kändes att få avgöra i debuten.
 

"Tja Wille! Du kom från fliseryd inför den här säsongen och är ju också en giffare i grunden, vad fick dig att komma hem igen?"

- Tjena!
Från början var det väl att brorsan tjatade på mig att jag skulle komma ner och träna, men jag hade inget sug just då. Sen en dag nu i vintras ringde Affe och sa att GIF håller på sjunka ner till botten och att de inte ens visste om det skulle bli något lag i år. Dessutom kände jag att pendlandet mellan Fliseryd och Mönsterås inte var någonting för mig. Så jag bestämde mig för att komma tillbaka för att hjälpa till att bygga upp laget som vi haft tidigare. 

"Matchhjälte senast när du hoppade in mot Djursdala, hur kändes det att ta första segern och att dessutom få avgöra?"

- Jag hade en bra känsla i hela kroppen när jag satt på bänken och tittade på matchen. Jag tänkte för mig själv att nu ska jag fan visa dem. Att GIF tog första segern var verkligen en lättnad. Från att inte ens veta att det skulle bli något lag detta år till att få vinna, sen att man fick göra mål i debuten är ju bara som grädde på moset!

"Vad är dina personliga mål med säsongen och vad är dina styrkor på planen?"

- Jadu, mina personliga mål är väl att ta mig in i startelvan och att framförallt förbättra mitt huvudspel. Jag är ändå 1.94 lång så det är något vill jag förbättra. Mina styrkor är att jag aldrig deppar ihop på planen om man skulle få ett mål i baken. Jag försöker alltid peppa laget och sprida glädje oavsett resultat. Jag är i grund och botten mittback sen många år tillbaka så jag är väldigt duktig på att stänga igen där bak och rensa iväg bollarna. Får försöka konkurrera ut Mr Hauge på mittbacken, haha!

"Ett derby väntar imorgon mot serieledande Stjärnan som börjat säsongen imponerande med tre raka vinster, vad krävs för att vi ska kunna gå segrande ur morgondagens kamp?"

- För att vi ska kunna vinna imorgon så krävs det koncentration, vilja och att vi vågar rulla boll. Allt handlar om vilket lag som vill mest! Jag tror hårt på detta. Och vem vet? Kanske är det jag som gör fler mål än Affe denna gång?

"Brorsan gjorde två av målen senast och spelade fram till ditt avgörande mål, är det ett framtida radarpar på gång möjligen?"

- Absolut! Det kan det mycket väl bli. Vi har god kontakt både på och utanför planen så varför inte? Bara vi lyssnar på lite Kiss innan matcherna så blir det nog bra!

 

Matchen spelas i Påskallavik klockan 19:00 och vi hoppas att så många som möjligt söker sig dit. Det blir en underhållande kamp!

 

#23

 

 

 

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela