giffarna.blogg.se

Ur askan & rakt in i elden.

Publicerad 2016-04-14 00:57:00 i Allmänt,

 
Den lilla byn Mönsterås får inte alltför många att lyfta på ögonbrynen. Orten har i runda slängar 4500 invånare. Men den har även en anrik fotbollsförening, Mönsterås GOIF. Föreningen bildades redan 1925 och har en säsong i näst högsta ligan 1966 som en fin merit. Men mycket har hänt sedan dess.
 
För lite drygt två år sedan låg Mönsterås i Elitfyran efter två raka uppflyttningar. Laget var bra och hade det väldigt bra ställt på spelarfronten och kanske trodde man att det var dags för ytterligare ett kliv. Men möjligen gick det för snabbt och kanske blev det för mycket av det goda. Resultaten gick emot, det blev intriger mellan spelare och styrelse men även inom laget. Med buller och brak åkte laget ur både Elitfyran och Div 4 inom loppet av två år.
 
Det för oss till nuvarande säsong. Masspelarflykt & rykten om att laget inte ens skulle ha ett lag till seriepremiären den 17:e April. Styrelsen gjorde ett bra jobb som lyckades knyta Kent Niklasson till tränarposten, men trots ett sånt bra tränarnamn så var det fortfarande spelare som behövdes. Ett litet hopp tändes när ett gäng unga och fortfarande fotbollssugna Mönsteråsare beslöt sig för att knyta näven och se till att klubben minsann ska ha ett lag. Ett bra lag. 
 
Några träningsmatcher senare och med ett 20-tal spelare på träningarna så är vi redo för den kommande seriepremiären på Söndag. Köpingen kommer kanske inte nödvändigtvis få se det bästa och mest skickliga laget. Men dom kommer få se ett ungt, hungrigt och till döden kämpande lag som tycker det är ofantligt kul med fotboll. Vi reser oss, ur askan och rakt in i elden!
 
#23
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela