giffarna.blogg.se

Intervju: Alfred Ekwall

Publicerad 2016-04-29 21:46:00 i Allmänt,

 
Imorgon är det dags för årets tredje match och det är verkligen dags att börja få resultaten med sig nu. Dock kommer det bli tufft. Avstängningar på Andreas Hauge & Ako Eliassi, Adnan Smajic är inte tillgänglig och dessutom är Martin Johansson skadad. Men en ljuspunkt går att hitta om man letar noga. Tillbaka i laget finner vi nämligen Alfred Ekwall. 
 
"Säsongen har inte börjat som vi hoppades på och än så länge står vi utan poäng och bara ett mål framåt. Vad är nyckeln till att vända på den negativa trenden?"
 
- Nyckeln sitter i huvudet nu. Två förluster på två matcher sliter på huvudet. Det gäller att försöka hitta motivation, driv och vilja, det går inte att spela fotboll om man inte vill vinna. Nu har vi både Andreas och Ako avstängda också, så då gäller det verkligen att man ger sitt allt och tar plats på planen. Gasen i botten!
 
"Du var en av dom drivande spelarna inför säsongen som såg till att vi i slutändan kunde ha ett lag i seriespel. Som jag har förstått det var det inte ens tänkt att du skulle lira fotboll i år. Vad fick dig att ändra dig?"
 
- Jag var nere på en träning i vintras och jag såg verkligen hur GIF höll på att förfalla på riktigt. Jag kunde inte blunda för det helt enkelt, så jag valde att dra igång igen. Jag fick med mig några spelare på vägen, och vi spelar och gör det för GIF. Säsongen blir oerhört tuff med den lilla trupp vi har, men vi krigar på. Min älskade familj ger mig all motivation jag behöver, och det ska jag visa på planen. I helgen vänder det, och nästa fredag spöar vi Stjärnan i säsongens första derby.
 
"Anfallare som du är, hur skulle du beskriva din spelstil och hur kan du bidra till att laget gör en bra säsong?"
 
- Min uppgift är att göra mål. Ge mig bollar i djupled så vinner vi matchen, där är jag livsfarlig och nätar 10 av 10. Desto mer mål vi gör, desto roligare blir det.
 
 "Du nämnde din familj innan, och där har det ju hänt lite grejer. Du blev ju pappa ganska nyligen när lilla Dante kom till världen. Hur har ditt liv förändrats efter det?"
 
- Att få barn är det största som kan hända i livet, man får en helt annan bild på livet och man tar verkligen vara på varje minut som går. Dante är det bästa som har hänt mig, och min flickvän är oslagbar. Utan henne skulle ingenting funka. Hatten av för henne! Magi helt enkelt.
 
"Tidigare under säsongen så fick vår kära kapten Manfred Löfström frågan vem som vinner skytteligan. Han svarade Adnan Smajic, har du några invändningar på det?"
 

- Adnan har tagit ett stort kliv sen förra säsongen och har verkligen tränat hårt. Han har en fin högerfot, men jag måste vara lite kaxig här och säga att jag förknippas med Pippo Inzaghi.
Adnan kanske öppnade skytteligan, men jag vinner skytteligan. Lita på mig! Och säg en gång Manfred har haft rätt?

 
Avspark imorgon klockan 13:00 på IP. Hoppas att många kommer ner och stöttar laget. Tillsammans vänder vi skutan!
 
#23
 

Andra raka förlusten

Publicerad 2016-04-24 19:25:00 i Allmänt,

 
Det blev ännu en tung förlust i gårdagens match. Även om det var spelmässigt bättre än i premiären så blev det en klar förlust med 4-0 mot Boif. Vi började matchen bra och förde spelet även om det var svårt att rulla boll på den gropiga planen som man närmast kunde likna med en leråker. Boif slog långbollar och förlitade sig en hel del på fasta situationer. 1-0 kom också strax innan paus via en frispark som skarvades in i mål efter att vår målvakt missat att boxa bort bollen. 
 
I andra halvlek så gick vi upp med tre anfallare och hade bra tryck på hemmalaget men brände alldeles för mycket lägen som vi borde förvaltat. Boif lyckades istället kontra in 2-0 och sedan kom även 3-0 efter ännu ett tveksamt målvaktsingripande. Med ca 10 minuter kvar missade domaren, eller valde att fria, en solklar hands i straffområdet på en Boif-spelare som kunde givit oss lite hopp. Istället fick vi två spelare utvisade för protester. Korkat såklart, man får ta domarna för vad dom är i div 5.
 
Slutresultatet blev till slut 4-0 och det är så klart frustrerande att stå på noll poäng efter två omgångar när vi anser att vi är bättre än de motstånd vi har mött. Igår saknade vi spetsen och kvalitén i avsluten och kanske hade det sett annorlunda ut om vi hade haft Alfred Ekwall, med sina spetsegenskaper, tillgänglig men han hade tyvärr inte möjlighet att vara med oss igår. Nu har vi två spelare avstängda till nästa match och det gör inte något lättare. Hoppas på bra träningsnärvaro i veckan och att starkast möjliga lag står på planen till helgen.
 
#23

Intervju: Oscar Gustavsson

Publicerad 2016-04-22 17:56:35 i Allmänt,

 
Efter en tung förlust i premiären suktar nu giffarna efter poäng i säsongens andra match. På lördag rullar bussen dryga 14 mil för att ställas mot Boif. I bussen finner vi ett nyförvärv inför denna säsongen. Han har tillbringat dom senaste säsongerna i Fliseryd, vilket värmer i hjärtat då det är undertecknads moderklubb! Men nu är det i GIF som Oscar Gustavsson, med sin uppoffrande spelstil och pushande attityd, ska ge laget det som krävs för att genomgå en bra säsong.
 
"Hej Oscar! Du är ju en giffare i grund och botten då du började din karriär i ett av GIF's knattelag. Och efter några års frånvaro har du nu hittat tillbaka, hur känns det att vara hemma?"
 

- Hej!
Jadu, känns faktiskt riktigt bra! Tycker vi har en bra lagsammanhållning och känns som jag kommit in i truppen! Sen är det extra skönt att vara på "hemmaplan" och slippa allt pendlande till träningar då jag tidigare spelade för Fliseryd IF.
Du vet vad dem säger, borta bra men hemma bäst!

 
"Det blev förlust i premiären och en ganska blek insats av giffarna. Hur kändes det för dig och varför blev det som det blev?"
 

- Även att vi förlorade med 1-2 så känns de skönt att vara ute på fotbollsplan igen och det går väl inte undkomma att det var en hel del premiärnerver inblandat.
Som de flesta redan vet är vi ett lag som nästintill började om från scratch inför denna säsong men vi jobbar på med vad vi har och hoppas på positiva resultat inom en snar framtid!

 
"Nu väntar en tuff bortamatch på lördag. Vad krävs för att laget ska plocka hem tre pinnar till köpingen?"
 

- Som du säger så väntar både en tuff och en relativt lång bortaresa nu den kommande lördagen och de gäller att alla tar sitt ansvar.
Självklart siktar vi på poäng men då måste alla ha sitt fokus på max samt visa glädje och vilja spela fotboll. Jag har inte så bra koll på just Boif som är helgens motståndare, men jag tvivlar inte en sekund på oss giffare!

 
"Vad är dina bästa egenskaper som fotbollsspelare och vad kommer du tillföra GIF under säsongen?"
 

- Jag skulle säga att min attityd och vilja är det jag kommer längst med på ute på planen.
Att ge upp är aldrig ett alternativ utan när jag gett mig in i något så ger jag alltid hundra procent.
Jag hoppas att jag kan sprida min vilja till de andra i laget och på så vis få en bra stämning överlag.

 
"Vem är jobbigast att möta på träningarna?"
 
- Den jobbigaste att möta måste nog vara våran egen Peter Crouch, vår mittback Andreas Hauge!
 
"Ryktet har gått att du har skaffat din första ungkarlslya, kan man räkna med en lagfest inom kort?"
 
- Ryktet stämmer mycket bra och lagfest är att räkna med! Fri bar för alla giffare...
 
 
#23 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela